måndag 28 juli 2014

Tillbaka i freestylesvängarna :)

I helgen hade jag anmält oss till Holmsunds och Umeås tvådagarstävlingar. Som vanligt tyckte jag att jag hade tränat för dåligt; inte länkat tillräckligt ofta och hade definitivt ingen säkerhet i åtminstone två av positionerna som är med i vårt program. Men jag tyckte det kunde vara nyttigt med att få vårt program bedömt och att träna tävlingssituationer! Jag var grymt nervös inför vad domarna och alla runt omkring skulle tycka om både innehållet och tolkningen av musiken, men de verkade gilla det. Det är svårt när man inte har någon annan i närheten som utövar samma sport, vad är egentligen bra och dåligt? Tur att internet finns :)

På lördagen tog jag ut honom tidigt för att vänja honom vid omgivningarna och lyckades naturligtvis lalla omkring där löptikarna fick hålla hus. Det påverkade honom väldigt mycket, han blev pipig och grymt okoncentrerad och jag hittade inget sätt att motivera honom, kamp/boll tuggade han lite på några sekunder för att sedan gå upp i stress och skälla. Godis är ju uteslutet, han vänder bara bort huvudet. Jag blev naturligtvis ÄNNU mer nervös av det och vår prestation blev inte den bästa, men man lär så länge man lever! Andra tävlingen gick väl inte så mycket bättre, jag fick aldrig riktigt med mig honom. Han gjorde det han skulle på ren lydnad, men ingen glädje. Det räckte ju till förstapris men jag var inte nöjd!

På söndagen låg ringarna delvis i skuggan och jag bestämde mig för att han inte skulle få leva ut några dumheter alls. Minsta pip eller okoncentration blev uppmärksammad och det blev ett mycket bättre resultat! Dock inte på papperet :) Sämst poäng på söndagen (som ändå räckte till förstapris dock, nya domare) - men känslan var helt klart mycket bättre! Äntligen ett team!

Jag är stolt över vår prestation och tänkte över en gång om vi skulle starta klass 2 på eftermiddagen men jag tycker inte vi hade program och rörelser till det, han behöver för mycket stöttning än så länge. Och så tror jag inte att det blir så mycket mer HtM, det är roligare med freestylen! 






Det står inget i reglerna om att
hunden inte får leda föraren av planen :)

Tränade lite lydnad på söndagsmorgonen.
Umeå BHK låg superfint!

Belöning i form av bad efteråt!

De får syn på en kooiker på håll :)








Lyckan grusas tyvärr lite över att Jura har tid hos ortopedspecialist idag då hältan kommit tillbaka... Jag försöker inte ta ut varken bu eller bä i förskott men jag har en tung klump i magen.

1 kommentar:

Elin och Billy sa...

Åh stort grattis! Härligt att ni på söndagen hade bra känsla och jobbade som ett team - det är mycket mer värt än poängen! =)

SV: Åh vad skönt att höra att du också behöver överträna allting, mina träningskompisar behöver inte alls ha lika tydliga rutiner osv, transporter mellan moment är någonting som bara sitter med deras hundar, medan vi övar och övar och övar och övar för att det ska fungera :P Men det blir en utmaning, och man lär sig ju extremt mycket själv!