onsdag 16 juli 2014

Pappa Oban

I september ska Oban bli pappa! Han är tänkt att para en Cefeustik som min kennel leasat för en kull och denna tik har redan en kull sedan tidigare med Obans bror, Aussie Action's Opal. Jättespännande förstås, att få se sin hunds avkommor - vilken grej! Hoppas att någon av valparna hamnar här i närheten så man kan följa denne på lite närmare håll. 
Andra planer för lakritsvargen är att han ska ner på Kelpiespecialen i år ändå, tack vare en vän som ska ställa sina två. Eftersom helgerna framöver redan är fullproppad av aktiviteter så valde jag bort specialen i år, men det passar ju väldigt bra att få en bedömning på honom så de eventuella valpköparna har lite mer att gå på. Jag är riktigt stolt över att han ska användas i avel - han är en fantastisk hund och han kan tillföra mycket gott till kelpieaveln, enligt min åsikt. Han ger verkligen aldrig upp! Tia hade också en väldig motor med rätt motivation och krav, men blev det för svårt försökte hon slippa undan och gick ner sig, tillslut försökte hon komma undan redan innan. Och det är svårt att komma någonstans utan krav, iallafall när man lyckats ta sig en bit upp i klasserna. Om inte Oban förstår vad han ska göra så visar han det tydligt och när matte inte fattar så försöker han lösa situationen själv på något annat sätt. Jag älskar hans hundranittio knyck och avsaknad av självbevarelsedrift ;) Även om det en gång fick honom att kasta sig tre meter ner i isvattnet i hamnen... 

Igår var vi iväg och vallade på Stöde Gård tillsammans med Jenny och hennes hundar. Det är nog närmare ett och ett halvt år sedan i var där sist men efter ett litet påminnelsepass kändes det som om vi började minnas hur man gjorde. Nästa gång kan vi skippa fållan och börja koncentrera oss på att driva dem och kanske till och med lite hämtningar. 
Jura var inte lika stursk inne i fållan som utanför och hon överraskade mig med att vara väldigt mild och i början till och med lite skraj för fåren :)









Inga kommentarer: