onsdag 26 februari 2014

Tråkiga tankar...

 I måndags var jag till veterinären med Jura för hennes svullnad på benet. Det tre timmar långa besöket resulterade i röntgenplåtar som visade en fraktur (lös benbit) på karpalbenet med tillhörande inflammation. Jag kom till kliniken med en lovande frisk ung hund som jag trodde var överansträng efter en sträckning och gick därifrån med gråten i halsen då den tävlingskarriär jag sett framför mig kanske aldrig ens kommer bli av...!

En specialist ska kontakta mig i veckan och jag hoppas han kommer med goda nyheter! Jag förstår bara inte hur denna lilla skada kanske kommer bli orsaken till att Jura får lämna jordelivet i så unga år, det finns ju hundar som brutit flera ben samtidigt och ändå blir återställda! Jag hoppas att veterinären den dagen helt enkelt var lite väl dramatisk... Naturligtvis är ju inte tävling allt, men att leva med hund i min värld betyder åtminstone en promenad per dag där hunden får springa lös och sedan alla de timmar man lägger på all annan aktivering. Och jag vill ju att hon ska hålla för allt från att åka skidor på vintern till att köra sök på sommaren...!

Nu går hon på rimadyl och ska göra det i två veckor. Koppelpromenader och egentligen en stödskena men det fanns ingen i hennes storlek... Inge spring, inge bus, ingenting... Vi har ju massor med stillsamma trix att lära in och det kommer jag gladeligen göra bara hon blir hel och hållen igen! Håll tummarna, för den här hunden håller på att bli mitt andra skinn och jag kommer inte stå ut om hon måste tas ifrån mig.





2 kommentarer:

lisa sa...

Men fy va tråkigt!!! Åh håller verkligen tummar o tassar på att det går att fixa, att hon blir bra igen !

Jessica sa...

Håller tummarna! Jag har haft två hundar som genomgått större benoperationer och som blivit fullt återställda även om det sett ganska illa ut från början. Det finns alltid hopp!